Premiumutställare

3 vänners glass

3 Vänners Glass är en liten genuin glassfabrik som skapar magisk glass av naturliga och ljuvligt smakrika råvaror från Norden. Glassen är endast fylld av rena och utsökta smaker som är lika oemotståndliga som de är originella. I deras sortiment har de i dagsläget två veganglassar: Choklad, Nötter & Kolasås + en nypa havssalt samt Pepparmint & Choklad. I maj lanserar de även Kokos & Ananas som självklart kommer att vara med på mässan. 3 Vänners Glass ser fram emot att träffa alla gäster och lovar att bjuda på en glassig tillställning med massa härlig glass till alla besökare.

Ahlströms Factory

Ahlström Factory är ett familjeföretag baserat i Göteborg, som arbetar och marknadsför endast veganska livsmedel gentemot dagligvaruhandeln samt foodservicemarknaden. De erbjuder dels egenproducerade produkter samt att de har den exklusiva agenturen för FRY’s Family – också ett familjeföretag med ett utbud av fantastiska veganska produkter. På årets Vegomässan kommer alla få chansen att provsmaka samt även köpa med FRY’s produkter hem, inklusive våra två nyheter för året, XL-burgare samt glutenfria nuggets! Välkommen till Ahlströms Factorys monter!

BUBS

Bubs Godis är ett litet svenskt familjeföretag som sedan 1992 har haft en stor passion – nämligen fantastiskt godis. Trots deras lilla storlek utmanar de godisbranschen med sin kunskap, sitt engagemang och sitt goda godis. Deras goda godispåsar med skallar, och nu även deras nya produkt GEO är helt veganska och gelatinfria och så är även merparten av deras godisbitar i lösgodisdiskarna. Har du till exempel testat deras fantastiska lösgodis Banana Bubs? Om inte får du möjlighet att testa den samt många andra nya och spännande produkter i BUBS sortiment på Vegomässan!

Corkei

I deras monter finner du snygga accessoarer som väskor och smycken tillverkade i kork, lämpliga för veganer, djurvänner och alla andra som vill ha hållbara produkter med bibehållet miljösamvete.

Färg & Förändring

Sedan 2007 har företaget varit en trogen premiumutställare på Vegomässan. Färg & Förändring har icke-djurtestade hudvårdsprodukter som är helt veganska och dessutom innehåller de inga miljöskadliga ämnen och är ekologiska. Vi älskar företag som har en tydlig etisk profil samtidigt som de har underbara produkter.
De har två egna märken, SKIMMER och Flowers hudvård, som är omtyckta av väldigt många, så om du inte redan testat deras produkter kommer du få en chans på årets Vegomässa!

Green food Company

Gardein, Daiya och Tofurky är bara några av de märken som företaget Green Food Company tagit till Sverige. Och vi älskar det! Produkter som Pizza pockets, otroliga cheesecakes i olika smaker och den legendariska osten från Daiya är en liten del av deras sortiment. På Vegomässan kommer du att kunna hitta dem och många andra produkter till mässpriser.

Lovice

Lovice är för alla glassälskare – svensk vegetabilisk glass gjord av den fantastiska sojabönan som självklart är GMO-fri. Lovice är fri från laktos, mjölkprotein, nötter, ägg och gluten. Klimatsmart, vegansk och mer hälsosam glass. Missa inte denna monter där Lovice bjuder på välsmakande mjukglass gjord på soja! En produkt från växtriket med låg andel mättat fett.

OUMPH!

Oumph! What? OUMPH! är mat från växtriket. Gjord på soja. Finns i naturella varianter och med olika kryddningar. Företaget tror på mat som får det att vattnas i munnen, så välkomna till deras monter på Vegomässan. Där väntar ett glatt gäng på att få bjuda dig på god mat.

 

 

Utställare

Acrilex

Här har du de växtbaserade kosttillskotten du behöver. De erbjuder även vitaminer, mineraler och skönhetsprodukter. Allt med hög kvalitet och i olika format. Företaget strävar efter att kunna erbjuda unika produkter som du inte kan hitta hos någon annan.

Anatolian Vegan/Maydem Chee Köfte 

Varför inte passa på att testa nya smaker under Vegomässan och låta dina smaklökar uppleva något nytt? Chee Köfte kommer ursprungligen från Mellanöstern och presenteras nu i hälsosam form som 100% vegansk från Maydem. Produkten är baserad på härliga ingredienser som bulgur, valnötter, mandel med en god och unik kryddblandning. Maydem tillsätter inget konserveringsmedel eller andra tillsatser som buljong och ger dig ett delikat och hållbart alternativ.

Animal Protection Network 

En ideell förening som kämpar för att stoppa slakt av katter och hundar samt exploateringen björnar inom gallindustrin i Asien. 98 % av alla intäkter går direkt till för ändamålet stödjande projekt i Asien.

Anamma  

Anamma är företaget som satsat stort på att ta fram produkter som det är enkelt att byta ut köttet med. Med deras korvar, burgare, färs, filéer och bullar kan du fortsätta äta ”köttig” mat fast helt veganskt. Anammas motto är att vegansk mat ska vara got. Oavsett om man är vegan eller inte så kan man räkna med att de gör sitt yttersta för att överträffa allas förväntningar när det gäller smak och konsistens på deras produkter. Passa på att smaka på Anammas fantastiska produkter på Vegomässan!

BFF Strays 

BFF Strays är en ideell förening som drivs av eldsjälar i arbetet att hjälpa spanska hemlösa hundar att komma till svenska hem. De som driver föreningen är djurälskare med stor erfarenhet av omplaceringar, hundar och djurrätt. Reko metoder för hundträning är ett krav för att få adoptera, då det är självklart för föreningen att jobba med positiv förstärkning och reko metoder baserat på modern forskning. Med kunskap som verktyg och hundens bästa i fokus vill föreningen skapa nya möjligheter för övergivna hundar.

Bute Island

Bute Island Foods har levererat sin prisbelönta veganska ostar Sheese till världens veganer ända sedan 1988. Passa på att smaka och bunkra upp med ost för resten av året!

Chokladfabriken

Det är precis som det låter, massor av choklad i olika former. Till mässan har de tagit fram underbara skapelser som är helt veganska och tillverkade för hand av sanna chokladfantaster som är bäst på det de gör.  Chokladfabriken tillverkar allt från bröllopstårtor till chokladpraliner av högsta kvalitet och erbjuder även veganska dessertkurser och provningar.

Da Carla

Da Carla erbjuder noga utvalda produkter som är fiberrika och proteinrika, de flesta även ekologiska. De har även ett stort sortiment med naturligt glutenfria produkter. Vad sägs om veganska ostbågar, quinoa puffar eller ekologisk chokladkräm? Här får du möjligheten att testa nya produkter med spännande och hälsosamma ingredienser.

Dagsmeja 

Dagsmeja är leverantören med fokus på ekologiska och Fairtrademärkta produkter. De säljer olika varumärken inom te, kaffe, choklad, rawfood, kokosprodukter, kalla trycker, glutenfritt och hud- och hårvårdsprodukter och städ- och rengöringsprodukter. Har du inte testat den fantastiska ICHOC chokladen som finns i olika smaker får du möjlighet att göra det på mässan. Och har du smakat den och älskar den, då är Vegomässan rätt ställe för dig att köpa på dig ett lager!

Djurhemmet Tigerharen  

Alla djur förtjänar kärlek och respekt, det är Djurhemmet Tigerharens enkla, men ändå klockrena slogan och de lever efter det i all sin verksamhet. Oavsett om de tar hand om och omplacerar en liten råtta eller en häst gör de det med värdighet och stor kunskap. Hos Tigerharen är alla djur individer, med egna personligheter och särskilda behov. Stanna till vid deras bord och plocka på dig lite informationsmaterial, skänk ett bidrag eller skriv upp dig som jourhem eller adoptör.

Djurrättsalliansen – stolt arrangör av Vegomässan!

Djurrättsalliansen är en ideell organisation som arbetar för ett samhälle som visar respekt och empati för djur. Idén bakom Djurrättsalliansen är väldigt enkel. Djur har samma möjlighet att känna smärta och glädje som människor – därför ska vi inte orsaka dem smärta. Alla individer har ett egenvärde och rätt till sina egna liv – därför ska vi inte utnyttja och döda dem.

Vi arbetar aktivt för att synliggöra och öka medvetandet om utnyttjandet av djur och motarbeta förtryck av djur. Vi uppmuntrar till en vegansk livsstil. Det innebär en omställning till en vegansk livsmedelsproduktion, ett avskaffande av pälsindustrin, ersättning av djurförsöken och underhållning som inte sker på djurs bekostnad. Arbetet för djuren bedrivs genom att dokumentera, avslöja och bekämpa djurförtycket. Genom att dokumentera olika djurindustrier och djurfabriker får vi ut djurens verklighet till allmänheten. Vårt första stora avslöjande visade förhållandena på över 100 grisfabriker i Sverige och hur vardagen för grisarna ser ut inom den svenska grisindustrin. Under ett och ett halvt år arbeta vi med att kartlägga den svenska pälsindustrin och besökte en stor del av Sveriges minkfarmer. Kom förbi vår monter och handla i vår shop, ta del av vårt informationsmaterial eller bli månadsgivare och stöd vårt arbete för djuren!

Ebbas Alger

Ebbas Alger erbjuder svenskodlad spirulina med hjälp av vatten från älven och värmländskt solsken. Är du nyfiken på detta gröna, protein och vitaminrika livsmedlet ska du absolut besöka dessa under mässan. Deras spirulina är rå och kan avnjutas i wraps, smoothies och annat gott.

EcoNatur Bio Company

På Vegomässan kommer det att finnas hud- och hårvård från i+m Naturkosmetik Berlin, body butters från Zoya Goes Pretty och makeup från puroBIO Cosmetics.

Alla varumärken följer en strikt ekokogisk filosofi och produkterna är vegan, cruelty free och är fria från djurförsök i alla produktionsled.

Ekko Gourmet

Ekko Gourmet levererar enkelhet in i vår vardag. Med jordnötsbiffar, solrosburgare och quinoabullar går det snabbt att fixa middagen. Alla deras produkter är veganska och ekologiska och tillverkas av människor som älskar mat och är passionerade när det gäller kvalitet, ingredienser och spännande konsistenser och smaker.

Enago    

EnaGo är ett litet svenskt företag som utvecklar och tillhandahåller mjölkfri gröt och välling. Det grundades 2002 av en mamma som saknade mjölkfria produkter till sin allergiske son. EnaGo var först i världen med att tillverka mjölkfri välling.

Enlund Nutrition 

Vid denna monter hittar du produkten VeganDHA som är en 100% vegetabilisk Omega-3 som är gjord på alger och även innehåller antioxidanter. Varumärket är MorEPHA och deras röda tråd är helt grön. Därför har MorEPA som enda Omega-3 i Europa EU:s miljöcertifikat EMAS. Passa på och köp på dig vegansk Omega-3 för ett bra tag fram över!

Eragons  

De tar hand om och omplacerar marsvin som farit illa eller blivit övergivna. Här kan du dessutom få hjälp med allt som rör marsvin av kunniga och intresserade människor. och varför inte passa på att shoppa ursöta produkter med marsvin på?

Eurovego Foods

Missa inte det här nystartade företaget på Vegomässan! De säljer förpackade och färdiga måltider som inte bara är veganska, utan även nyttiga och miljövänliga.

Evoke natural Goods   

Med naturliga ingredienser såsom frukter, bär, mandlar och soja etc. har Evoke Natural Goods välsmakande produkter, som drycker och chrunch bars. Evoke säljer även Ginger people för dig som gillar ingefära!

Forska utan djurförsök

Visste du att i Sverige påbörjades försök på över 2 700 nya djur varje dag – över 990 000 djur per år – i genomsnitt under åren 2004-2012? Forska utan djurförsök syfte och ändamål är att stödja forskning med målet att djurförsök ska ersättas med moderna djurfria metoder. Deras vision är en värld där forskning bedrivs framgångsrikt utan att utnyttja djur – för både människors och djurs bästa. Under mässan har du möjlighet att lära dig mer om deras gedigna arbete och ställa de frågor du har om djurförsök. 

Fristelse Café

Fristelse Café kommer från Oslo för att vara med på Vegomässan för en dag med sina otroliga bakverk och flera sorters glass.

Frill 

Nu har Frill kommit till Sverige! Med härligt goda glassar sprängfyllda med solmogen frukt, bär och grönsaker. Vad sägs om smaker som Refreshing green, Intense chocolate och Bursting berries? Frills glassar är glutenfria och är fria från tillsatt socker och sötningsmedel, de är också rika på fibrer och andra nyttigheter.

Go Green  

Grön mat ska vara lika god att äta som den är rolig och enkel att tillaga. Det är tanken med Go Greens produkter och missa inte deras monter där det utlovas smakprover! På Green Spot på Vegomässan kommer du kunna smaka på GoGreens nya gröna färdigrätter, Chickpeas Tikka Masala, Asia Bean & Coconut Bowl,  Kale & Bulgur Bowl samt Black Bean Chili. De nya veganska rätterna innehåller matiga råvaror, fräscha grönsaker och spännande smaker. Black Been Chilli är en Texas-inspirerad chili med flera sorters bönor, pulled soja och sötpotatis i rökig BBQ-sås.

Gold & green

I den här montern hittar du Pulled Havre, som är ett nytt revolutionerande växtprotein. Kärnan i deras koncept är att kombinera ren nordisk havre med traditionella asiatiska produktsmetoder och slutresultatet blir något helt nytt och spännande. Med Pulled Havre blir vem som helst en vegetarisk mästerkock på nolltid!

Green Laces  

Green Laces är den unika skobutiken som möter din önskan om att kombinera mode och etik. I ett av Sveriges mest pulserande kvarter på Söder i Stockholm hälsar Green Laces dig välkommen med stor glädje och yttersta respekt. Sortimentet består av ett omsorgsfullt handplockat utbud av skor och accessoarer där allt är etiskt producerat. Hela sortimentet är alltså veganskt, rättvist tillverkat och har en mycket hög miljöprofil.

Greenmachine

Greenmachine vänder sig till aktiva människor inom träning, hälsa och livsstil och i denna monter hittar du deras ekologiska bars! Testa deras veganska bars Vegamaxx och Recharge.

Green star 

Missa inte denna ekologiska choklad! Full med naturlig godhet från ekologiska ingredienser och på så vis kan du göra ett medvetet val och ändå njuta av underbar choklad. Green Star har både vit och ljus choklad och dessa har blivit mångas favoriter.

Happy Vegan 

Göteborg fick en helt egen vegansk livsmedelsbutik. Tre vegoentusiaster tyckte helt enkelt att utbudet av veganska livsmedel var för snålt och tog tag i det. Nu har de som mål att kunna erbjuda ett så brett sortiment av veganska produkter som möjligt och helhetstänket har de med sig och strävar efter ett hållbart företag. För en dag flyttar de upp till Stockholm för att delta på Vegomässan och det får ni inte missa!

Heyday

Holly & Dan

Veganglassen från Holly & Dan’s vänder sig till dig som vill ha god glass utan mejeriprodukter. De ersätter dessa med kokosmjölk och kokosfett som gör att glassen får en mjuk, krämig känsla. Ge någon av deras fyra fantastiska smaker en chans och vi kan garantera att du blir förälskad efter första skeden.

Hälsocafet Mahalo 

Det veganska hälsocafet Mahalo är ett litet café på Hornsgatan där du möts av de mest fantastiska kreationerna som lockar smaklökarna. De arbetar främst med ekologiska råvaror från mindre lokala företag.

Inika Organic   

INIKA Organic är ett prisbelönt 100 % naturligt Makeupmärke från Australien, som inte kompromissar med vare sig påverkan på naturen, människan eller kvaliteten på produkterna. Produkterna är både ekologiskt certifierade och vegan certifierade.

Jannika Navjords barnböcker

Jannika kände att det fanns ett tomrum som behövde fyllas bland barnböcker som var djurvänliga och veganska. Än så länge har det blivit två böcker – en pekbok med veganmat och en historia och ett barn som inte vill gölja med dagis till djurparken.

Kakboken utan ägg och mjölk  

Med en outröttlig experimentlusta har Karolina Tegelaar blivit en Sveriges mest framstående vegoprofiler. Med en serie böcker i bagaget och fler på gång har hon sett till att alla som inte kan eller vill äta bakverk med ägg och mjölkprodukter får sitt lystmäte tillfredsställt.

Karu Talu Šokolaad   

Estlands populäraste chokladbutik som ligger i gamla stan i Tallin gör ett besök på årets Vegomässa. Vad sägs om olika vakra kaverk, bars och praliner. Om du älskar choklad kommer du bli alldeles till dig när du ser all deras choklad.

Keramihackers    

Missa inte dessa snygga tallrikar med olika motiv och vackra färger som är kopplade till veganism och raw food. Vad sägs om motivet ”Tofu never screams” eller ”The more I eat the better I look?”

Kissed by Eco   

Kissed By Ecos koncept är att förmedla skönhetsprodukter som är garanterat djurvänliga och i största mån ekologiska och naturliga. Hos Kissed By Eco hittar du vegansmink, veganmakeup, hudvård och hårvård som är helt fria från animaliska ämnen.

Loving Earth   

Loving Earth är ett australienskt företag och nu finns deras produkter i Sverige. Quality Brands Sweden distribuerar produkterna inom Sverige som är nyttiga, rättvisemärkta, hållbara, veganska och ekologiska.

Limera/Chocolero    

Nyligen lanserades chokladmärket Chocolero i Sverige. Chokladbönorna kommer från ekologiska kakaoodlingar i Latinamerika där de även arbetar med att få kokaodlare (koka är huvudingrediensen för kokain) att ställa om till ekologisk kakaoodling istället. Dessutom skänks 2 kronor per såld produkt till ändamål för att stävja drogmissbruk och kokainproduktion.

Lush   

Lush är det brittiska kosmetikföretaget som tagit världen med storm med sina handgjorda och djurvänliga produkter. Du behöver inte bekymra dig för miljöfarliga ingredienser och du ser tydligt vilka produkter som är veganvänliga, vilket de flesta av deras produkter är. Köper du deras charity pot så går 100% till gräsrotsgrupper och projekt som jobbar för positiv förändring inom miljö, djurskydd och mänskliga rättigheter.

Matapoteket 

Sedan 2013 har Matapotekets funnits på söder i Stockholm och varit ett populärt ställe att besöka för alla som älskar raw food. Där kan du äta lunch, dricka en underbart good smoothie och koppla av i en trevlig miljö.

Matmagasinet Vego  

En tidning fylld med inspirerande vegomat, med allt från vegofierade klassiker till nya fantastiska favoriter. VEGO är Sveriges första och största helt vegetariska mattidning och deras mål är att göra det enkelt för dig att äta vego. I tidningen får du tipsen om hur du tillagar enkel vardagsmat utan krångliga ingredienser eller hur du gör härlig festmat. Utöver alla recept ger tidningen dig full koll på nya vegoprodukter, kostråd, innehåller många bra artiklar och mycket mer!

Har du inte redan en prenumeration är det dags att skaffa en – det kommer du enkelt att kunna göra på Vegomässan!

Nordic Superfood

Nordiska superbär och gröna pulverblandningar, collagen och råsaftkoncentrat från den vilda nordiska naturen. Skaparna till Nordic Superfood tycker att alla ska ha nyttiga alternativ som är lätta att använda i vardagen och alla ska få möjlighet att smaka på den nordiska naturen i ren form. Produkterna är sprängfyllda med vitaminer, mineraler och antioxidanter och fria från onödiga tillsatser.

Omnisympharma

I denna monter hittar du kosttillskott! Bland annat OmniVegan som är en multivitamin som innehåller bland annat vitamin D3 och naturlig betakaroten.

Organic Beauty

Abloom Holistic Organic Skin Care räknas som ett av de absolut mest trendiga, hållbara och ekolyxiga hudvårdsmärken på marknaden i dag. 100% raw food till huden, 100% vegan, 100% aktiva ingredienser (inget vatten, billiga fyllnadsmaterial och näringsfattiga basoljor är tillsatt). Deras motto är ”so pure you can eat it”.

Plant Faced clothing   

Mode är ett av de mäktigaste redskapen för att sprida en rörelse och få liv i olika idéer och konversationer. Plant Faced Clothing representerar ett sätt att engagera sig med världen, öka medvetenheten och sprida en etisk rörelse på ett unikt sätt. Med sitt utbud av vegansk streetwear kommer de från Berlin i Tyskland för att medverka på Vegomässan.

Planti  

Med rötter i det Nordiska köket hämtar Planti inspiration från det bästa naturen har att erbjuda. Växtbaserade mejeriprodukter fulla med smak och råvaror i fantastiska kombinationer som kan avnjutas precis när det passar dig. Planti ägs dessutom av den ideella Stiftelsen Kavlifonden som har ett enda syfte, att förvalta och dela ut vårt överskott till välgörande ändamål.

På mässan får du möjlighet att smaka Plantis goda produkter! Har du exempelvis testat Planti Oat Mocka och Planti Oat Latte? Två underbart goda kaffedrycker som är havrebaserade.

Pure decadence  

Den veganska afternoon tea-boken som utlovar: 100% dekadensgaranti, 100% sanslöst goda afternoon tea-recept, 100% rock n’ roll och 100% vegan. Ett givet besök och inköp av denna nya bok!

Pralinhuset

Pralinhuset har choklad för alla smaker och kommer att dyka upp på mässan med flera olika veganska varianter. Ett måste för chokladälskaren!

Rebeccas barnbok

Rebecca Hansson medverkar på mässan med sitt gymnasieprojekt som är en barnbok skriven och illustrerad av henne själv. Det är en kort och informativ bok med syftet att ge barn möjligheten till att börja göra medvetna val tidigare i livet. Bokens innehåll består av illustrationer kombinerat med ett kort och lättläst textstycke.

Ringana

Företaget kommer från Österrike och är ett 100% veganskt och icke-djurtestat företg med hudvårdsprodukter, kosttillskott och en sportlinje.

Det som kännetecknar företaget är absolut färskhet! Det vill du inte missa på Vegomässan.

Rosenserien 

Rosenserien är en småskaligt svenskproducerad hudvårdsserie som vänder sig till den växande skara medvetna människor som vill vårda sin hud och samtidigt ta ansvar för miljön. Rosenserien är som den låter baserad på rosor och är ekologisk och svanenmärkt. På mässan är de plats med sina fantastiska produkter!

Save movement Sverige

Under det senaste året så har Save Movement etablerats i Sverige och bland annat genomfört manifestationer vid slakterier i Kristianstad och Linköping. På Vegomässan dyker de upp och du har en chans att ställa frågor om deras verksamhet och kanske själv engagera dig.

Sea Shepherd  

Miljöorganisationen som är välkända från ”Whale wars” på TV och som använder direkt aktion för att avslöja och konfrontera olaglig verksamhet på öppet hav i syfte att skydda och bevara marina ekosystem och djurarter. På Vegomässan är de på plats med massa snygga t-shirt, mössor och annan merchandise.

Shock

Shock är en alternativ butik och webshop som riktar sig mot människor som väljer neon framför beige i färgskalan. På Vegomässan kommer de bland annat sälja smink och hårfärger från Manic Panic som grundades redan 1977och som varken testar på djur eller innehåller animaliska produkter.

Simrisalg 

SimridAlg är det prisbelönta pionjärföretaget på Österlen som odlar alger. Av algerna tillverkar de naturliga kosttillskott och livsmedel, och skapar hälsa och välmående för människor, djur och vår planet. För en dag gästar de Vegomässan där du får möjlighet att köpa deras produkter som är späckade med nyttigheter.

Soulfoods AB 

Ett veganskt förlag som vill sprida kunskap om fördelarna med växtbaserad kost. På mässan kommer böckerna Kinastudien, Grön magi och Grönt för livet att säljas till kanonpris!

Stark Vegan  

Stark Vegan är en nystartad webbshop som säljer veganska kosttillskott, träningstillbehör, livsmedel och choklad.

De kommer att sälja några utvalda produkter och bjuda på lite smakprover som aminosyrashots, bars och provpåsar. Och varför inte passa på att ställa alla dina frågor om träning?

Steele & Borough 

Steele & Borough grundades av Catherine Nilson och Niklas Bandobranski med visionen att skapa klassiska väskor med en kontemporär attityd, samt en alltid närvarande ”enkel elegans”.

Vare sig det gäller jobb, sportaktiviteter eller resor så strävar varje modell efter att leva upp till sitt syfte, med väl uttänkta detaljer och en silhuett man inte glömmer. Alla väskor tillverkas i tyg och veganskt läder.

Svensk mat- och miljöinformation   

Att vegokäk skulle vara bra ur miljöhänsyn är ju knappast rocket science, men några som har koll på varför och hur det fungerar är SMMI. Med den hotade miljön som främsta fokus jobbar de för att avskaffa statliga bidrag till animalieindustrin och för att införa en köttfri dag i veckan.

Svenska Bönchips 

Idén till att göra bönchips uppstod genom ett misstag, som många andra fantastiska idéer uppkommit. Falafeln som gjordes på bruna bönor blev inte som tänkt men resulterade i ett bönchips. Så föddes bönchipset gjord på öländska ekologiska bruna bönor. Krispiga små chips med ljuvliga smaksättningar som bland annat Chilidill, Örter och Sommarparty. Hitta din favorit vid deras monter på mässan!

Tea Yuko Ono 

Yuko Ono Sthlm är specialiserad på teer & tetillbehör från Japan. Där finner du en hel värld av sunda och högkvalitativa gröna teer, vackra tillbehör och kunskap om hur te kan bryggas, drickas och användas i vardagen. Yuko Ono kommer från en japansk teodlarfamilj och är en dedikerad grossist och importör. Hon är också Nordens första och Sveriges enda certifierade terådgivare.

Thrive

Visst vore det härligt om det fanns en klädesbutik som enbart sålde djurvänliga plagg? Thrive är svaret på den. Thrive är nämligen Sveriges första PETA godkända klädbutik. Med ekologiska, rättvisa, djurvänliga och miljövänliga material så kan du nu väldigt enkelt shoppa medvetet.

Tidningen Syre  

Tidningen Syre är Sveriges största fristående gröna nyhetsmagasin. Ett magasin för dig som vill se ett demokratiskt, fritt, solidariskt och hållbart samhälle bortom tillväxtdogmer och arbetslinjer. I Syre får du såväl den postindustriella debatten och fördjupande artiklar som snabba aktuella kommentarer och ett brett nyhetssvep. Dessutom finns det varje vecka vegosidor.

V-Sell

V-Sell har ett brett sortiment av ekologiska produkter och de jobbar enbart med förstklassiga, ekologiska varor och tummar aldrig på kvalitén. Med produkter som bland annat belgisk choklad, björksavsdryck, Khoisan Tea, vegansk konfektyr är företaget idag en av Sveriges största importörer och distributörer av ekologiska produkter.

Vegan Legion

Gruppen bildades i USA för omkring tre år sedan och har nu funnits i Sverige i två år. Vegan Legion arbetar med att utbilda människor om djurrätt och att samla in pengar till andra organisationer och djurhem.

Veganprat   

Veganprat är en podcast av syskonen Sara och Staffan Andersson som handlar om djurrätt och veganism. Deras devis är: Alla kan bli veganer. Alla borde bli veganer. Det är inte svårt. Det är lätt.

Vegangodis  

Vegangodis gör godis som är gott och smaskigt helt utan animaliska produkter. De tillverkar godiset av prima råvaror. Mycket görs för hand och flera av recepten är hemliga. Titta in deras läckra produkter vid deras monter på mässan eller kika in på deras webbshop redan nu.

Vegetariska kockars förening

Matlagning med fokus på råvaror från växtriket blir en allt större del av kockarnas vardag och vegotrenden visar inga tecken på att avta. Därför finns Vegetariska kockars förening som skapar en plattform för professionella kockar med syftet att utveckla det vegetariska köket. Föreningen har tre tydliga spår: gemenskap, inspiration och kunskap. Titta förbi deras monter och lär dig mer!

Vegourmet

Vegourmet är det gröna och medvetna inslaget på tidningshyllan. Detta är matmagasinet som är fyllt med frestande vegorecept med fokus på matlagning från grunden. Deras hjärtan slår för äkta råvaror, att laga mat efter säsong och att tänka ekologiskt. Låt er inspireras av säsongsbetonade recept, förförande fotografier och medveten läsning. Är du inte redan prenumerant? Självklart kommer de att ha toppenbra erbjudanden på årets Vegomässan!

Venus Sabetkar   

Venus Sabetkar är konstnären som arbetar med djurrättsliga motiv. I sitt projekt ” I människans våld” visar hon djurens sårbarhet i människans landskap. Bakom den till synes vackra exteriören i varje bild så finns en mer smärtsam sanning. Varje bild har en berättelse som går att läsa om på hennes hemsida.

Vegosegling  

Vegosegling är ett återkommande evenemang där intresserade bjuds in att vara med på en helt vegansk seglingsvecka. Det är helt ideellt och alla som är med delar på kostnader för båtar och mat. Vegoseglingsveckan är både ett sätt att lära känna nya veganvänner, umgås och är en inspiration att prova att laga nya veganrätter tillsammans. Första vegoseglingen ordnades 2013 och i år är det alltså femte året som veckan arrangeras.

Veggoköket  

Veggoköket ser till att västeråsarna har tillgång till helvegetariska matlådor, korvar och dessutom har de en mängd olika bakelser och tårtor till försäljning i deras butik i Västerås. Och de kommer till Vegomässan! Passa på att shoppa loss och när mässan är över kanske det är några härliga kvällar kvar att grilla på. Dessutom har de skaffat sig en foodtruck som de kommer att ha med på mässan.

Vegantårta.se   

Veganer vill också äta tårta! Vegantarta.se gör veganska tårtor för alla tillfällen och är baserade i Stockholm.

Vad sägs till exempel om en Mermaid cake, en enhörningstårta eller varför inte en fyrverkitårta?

Veganlife  

Veganlife är webbutiken som vill göra udda veganprodukter mer tillgängliga på den svenska marknaden. Deras mål är att avdramatisera veganismen och sprida budskapet om vegan- och miljövänliga produkter. Här kommer du att kunna köpa massa fantastiska veganprodukter!

 Yi-Pin Soya

Nyfiken på den proteinrika tofun? Välkommen till denna monter för att smaka på närproducerad och ekologisk tofu kryddade med härliga smaker, allt från marinerad tofu, saftig och krispig tofu, BBQ tofu … you name it!

Yi-Pin Soya har 20 års erfarenhet av att tillverka tofu och sojaprodukter i Sverige.