Premiumutställare 2016

AHLSTRÖMS FACTORY / FRY´S

Ahlström Factory – agentur för FRY’s i Sverige är ett familjeföretag baserat i Göteborg, som arbetar och marknadsför veganska livsmedel gentemot dagligvaruhandeln samt foodservicemarknaden. De erbjuder dels egenproducerade produkter samt att de har den exklusiva agenturen för FRY’s Family – också ett familjeföretag med ett utbud av fantastiska veganska produkter. På Vegomässan kommer alla få chansen att provsmaka samt köpa med FRY’s produkter hem, så välkommen till deras monter!
En rolig nyhet är att FRY’s Burgare Chicken-Style samt Chicken-Style Strips nu finns tillgängliga för alla cirka 1 400 ICA-butiker i Sverige att beställa hem.

BUBS

Bubs Godis är ett litet svenskt familjeföretag som sedan 1992 har haft en stor passion – nämligen fantastiskt godis. Trots deras lilla storlek utmanar de godisbranschen med sin kunskap, sitt engagemang och sitt goda godis. Deras fantastiskt goda godispåsar med skallar är helt gelatinfria och veganska och så är även många av deras godisbitar i lösgodisdiskarna. Har du till exempel testat deras fantastiska lösgodis Banana Bubs? Om inte får du möjlighet att testa den och de andra av Bubs godisar på Vegomässan! Och kanske även en och annan nyhet!

FÄRG & FÖRÄNDRING

Sedan 2007 har företaget varit en trogen premiumutställare på Vegomässan. Färg & Förändring har icke-djurtestade hudvårdsprodukter som är helt veganska och dessutom innehåller de inga miljöskadliga ämnen och är ekologiska. Vi älskar företag som har en tydlig etisk profil samtidigt som de har underbara produkter.
De har två egna märken, SKIMMER och Flowers hudvård, som är omtyckta av väldigt många, så om du inte redan testat deras produkter kommer du få en chans på årets Vegomässa!

GREEN LACESGL_logotyp_primary

Green Laces är den unika skobutiken som möter din önskan om att kombinera mode och etik. I ett av Sveriges mest pulserande kvarter på Söder i Stockholm hälsar Green Laces dig välkommen med stor glädje och yttersta respekt. Sortimentet består av ett omsorgsfullt handplockat utbud av skor och accessoarer där allt är etiskt producerat. Hela sortimentet är alltså veganskt, rättvist tillverkat och har en mycket hög miljöprofil. Green Laces verksamhet bygger på ett starkt djuretiskt fundament och tar oss med sina veganska produkter in i modevärldens framtid.

HERMANS

En av Stockholms mest välkända vegetariska restauranger, Hermans Vegetariska Restaurang, på Fjällgatan i Stockholm dyker upp på årets vegomässa som mässrestaurang. Där kommer det att finnas mat som lockar smaklökarna och givetvis är allt helt vegetariskt. Konceptet från den vackra gröna oasen på söders höjder tar Hermans Vegetariska Restaurang med sig till Vegomässan och som de själva säger: ”Give Peas a Chance!”

MATMAGASINET VEGO

En tidning fylld med inspirerande vegomat, med allt från vegofierade klassiker till nya fantastiska favoriter. VEGO är Sveriges första och största helt vegetariska mattidning och deras mål är att göra det enkelt för dig att äta vego. I tidningen får du tipsen om hur du tillagar enkel vardagsmat utan krångliga ingredienser eller hur du gör härlig festmat. Utöver alla recept ger tidningen dig full koll på nya vegoprodukter, kostråd, innehåller många bra artiklar och mycket mer!
Har du inte redan en prenumeration är det dags att skaffa en – det kommer du enkelt att kunna göra på Vegomässan!

PLANTI

Med rötter i det Nordiska köket hämtar Planti inspiration från det bästa naturen har att erbjuda. Växtbaserade mejeriprodukter fulla med smak och råvaror i fantastiska kombinationer som kan avnjutas precis när det passar dig. Planti ägs dessutom av den ideella Stiftelsen Kavlifonden som har ett enda syfte, att förvalta och dela ut vårt överskott till välgörande ändamål.
En av Plantis nyheter är en fantastisk ekologisk soygurt med smak av jordgubb och smultron. Och har du testat Planti Oat Mocka och Planti Oat Latte? Två underbart goda kaffedrycker som är havrebaserade.

VEGOURMET

Vegourmet är det gröna och medvetna inslaget på tidningshyllan. Inte mindre än nio gånger per år kommer matmagasinet ut fylld med ett 70-tal frestande vegorecept med fokus på matlagning från grunden. Deras hjärtan slår för äkta råvaror, att laga mat efter säsong och att tänka ekologiskt. Låt er inspireras av säsongsbetonade recept, förförande fotografier och medveten läsning. Är du inte redan prenumerant? Självklart kommer de att ha toppenbra erbjudanden på årets Vegomässa!

 

Utställare 2016

Acrilex

På mässan kommer de ha med sig sin nya serie av veganskt D-vitamin och smaskiga och nyttiga proteinbars. Acrilex finns representerade i de flesta välsorterade hälsokostbutiker och hälsokostkedjor i Sverige om du missar dem på Vegomässan.

Anamma

Anamma är företaget som satsat stort på att ta fram produkter som det är enkelt att byta ut köttet med. Med deras korvar, burgare, färs, filéer och bullar kan du fortsätta äta ”köttig” mat fast helt veganskt. Anammas motto är att vegansk mat ska vara got. Oavsett om man är vegan eller inte så kan man räkna med att de gör sitt yttersta för att överträffa allas förväntningar när det gäller smak och konsistens på deras produkter. Passa på att smaka på Anammas fantastiska produkter på Vegomässan!

Animal Equality

Få en möjlighet att träffa personer som är engagerade i den internationella organisationen som likt Djurrättsalliansen gjort sig kända för att dokumentera djurindustrier och djurförtryck. Vid deras monter kommer du att kunna testa på deras iAnimal som tar dig in på djurfabrikerna och slakterierna med hjälp av ett Virtual Reality headset. Det är en kraftfull upplevelse som verkligen påverkar de personer som testat den.

Denna djurrättsorganisation finns i USA, Storbritannien, Tyskland, Italien, Spanien, Mexico, Venezuela och Indien och gör nu ett Sverigebesök för att vara med på Vegomässan!

Animal Protection Network

Under många år har Animal Protection Network arbetat för att stoppa exploateringen av björnar som född upp på farmer för att framställa galla samt mot skat av hundar och katter.

Aslan

Djurrättsshopen Aslan kommer att finnas på plats med allt från kläder till tidningar och böcker. Varenda krona går till djurrättsarbete!

Bara Ekologiskt / Mclloyd´s Scandinavia AB

Med tron på närproducerat och ekologiskt dyker de upp på Vegomässan med sju vegoprodukter som Organique, Little angel samt Biosaurus. De tror på närproducerat och ekologiskt tillverkade produkter. De har produkter som är laktosfria, sojafria, nötfria och glutenfria.

Betulavita

Det personliga företaget Betulavita är företaget som använder sig av ekologiska råvaror där respekt tas för människor, djur och natur. Bland annat gör de vegocatering till exempelvis bröllop och vackra kreativa bufféer som man blir glad av. Utöver catering finns kostrådgivning, kurser och på Vegomässan kommer flera olika produkter finnas till försäljning.

Biofood

Under närmare 30 år har Biofood importerat och sålt ekologiska och vegetariska livsmedel. Deras vision är att bidra till att människor och vår jord mår bra genom att erbjuda ett brett sortiment av ekologiska, naturliga och hållbara produkter av bästa kvalitet inom kost och hudvård – tillgängligt för alla.
För att lämna gröna fotspår samarbetar de med de bästa leverantörerna både lokalt och globalt.

Bute Island

Bute Island Foods har levererat sin prisbelönta veganska ostar Sheese till världens veganer ända sedan 1988. Passa på att smaka och bunkra upp med ost för resten av året!

Corkei

Här finner du snygga accessoarer som väskor och smycken tillverkade i kork, lämpliga för veganer, djurvänner och alla andra som vill ha hållbara produkter med bibehållet miljösamvete.

Dagsmeja

Dagsmeja är leverantören med fokus på ekologiska och Fairtrademärkta produkter. De säljer olika varumärken inom te, kaffe, choklad, rawfood, kokosprodukter, kalla trycker, glutenfritt och hud- och hårvårdsprodukter och städ- och rengöringsprodukter. Har du inte testat den fantastiska ICHOC chokladen som finns i olika smaker får du möjlighet att göra det på mässan. Och har du smakat den och älskar den, då är Vegomässan rätt ställe för dig att köpa på dig ett lager!

Econatur Bio Company

På Vegomässan kommer det att finnas hud- och hårvård från i+m Naturkosmetik Berlin, body butters från Zoya Goes Pretty och makeup från puroBIO Cosmetics.

Alla varumärken följer en strikt ekokogisk filosofi och produkterna är vegan, cruelty free och är fria från djurförsök i alla produktionsled.

Ecoworld of Scandinavia

EcoWorld of Scandinavia, från ledning till lager, driver företaget vidare på grund av ett passionerat intresse för ekologi, miljö och hälsa. Deras produkter är framtagna med omtanke och respekt för människor, djur och naturen. De skapas med en stor portion sunt förnuft, och mycket själ och hjärta.

Edgy Veggie

Edgy Veggie är en ny typ av klimatsmart protein utan soja. Proteinet är baserat på vete, ger en underbar textur till alla rätter när du vill ersätta köttet med djurvänligt, gott och klimatsmart protein. Det här ser vi fram emot att testa!

Enlund Nutrition AB

Vid denna monter hittar du produkten VeganDHA som är en 100% vegetabilisk Omega-3 som är gjord på alger och även innehåller antioxidanter. Varumärket är MorEPHA och deras röda tråd är helt grön. Därför har MorEPA som enda Omega-3 i Europa EU:s miljöcertifikat EMAS. Passa på och köp på dig vegansk Omega-3 för ett bra tag fram över!

Eragons omplacering av marsvin

De tar hand om och omplacerar marsvin som farit illa eller blivit övergivna. Här kan du dessutom få hjälp med allt som rör marsvin av kunniga och intresserade människor.

Felix

Felix har tagit fram två helt veganska lunchrätter som inte bara är goda utan gör det enkelt för dig att välja vego. På Vegamössan får du möjlighet att smaka på Chipotle chili och Coconut bean curry!

Fria Tidningar

Detta är mediekooperativet som gör alternativa medier för människor som vill förändra världen och som i traditionell media har svårt att hitta nyheter som svarar mot deras värderingar kring samhälle, miljö och internationella förhållanden. I deras papperstidningar och på webben rapporterar de om lokala och globala nyheter med fokus på en mer öppen, demokratisk, fredlig, frihetlig, solidarisk och ekologisk samhällsutveckling. På mässan får du chansen att träffa kooperativets medarbetare, bläddra i deras tidningar och självklart bli prenumerant!

Gluten och mjölkfri

Gluten-och-mjölkfri importerar och säljer speciallivsmedel för matallergiker och de med matintoleranser. Alla våra varor är utan gluten och mjölkprotein, samt laktosfria. De flesta är även utan soja, då många som inte tål mjölk även har problem med soja. Och produkterna passar utmärkt för veganer.

Go green

Missa inte Green Spot på Vegomässan där du kan smaka på GoGreens nya gröna färdigrätter Beet and Ginger Hotpot samt Black Bean Chili. De nya vegetariska rätterna innehåller matiga råvaror, fräscha grönsaker och spännande smaker. Beet & Ginger HotPot är en livlig grönsaksgryta med chili, ingefära, morötter och matiga betor, toppad med pumpakärnor. Black Been Chilli är en Texas-inspirerad chili med flera sorters bönor, pulled soja och sötpotatis i rökig BBQ-sås.

Go jord

Det nystartade företaget Gojord har dragits igång av två studentet på KTH som vill lägga fokus på närproducerat och mat från småskaliga producenter med stora hjärtan. De har en underbar vegolåda med underbara grönsaker.

Gröna Kassen

Gröna Kassen levererar vegetariska och ekologiska produkter till din dörr. Gröna Kassen hjälper dig att lyckas i köket. De delar med sig av inspiration och kunskap för att du ska upptäcka den härliga gröna maten. Vare sig du är köttätare som vill upptäcka vegetariskt eller är frälst vegetarian/vegan som behöver ny, härlig inspiration. Du får enkla varierande recept och fina råvaror, direkt hem till din dörr.

Happy food by Petra

Happy Food by Petra är en toppblogg hos finest med huvudsakligt syfte att inspirera och upplysa matsverige om vilken magi man kan skapa med ingredienser baserat på vegetabilier! Bloggen fungerar främst likt en receptbank som varje vecka fylls på med flertal innovativa och smaskigt oemotståndliga recept som gör precis alla glada. Människan, djuren som naturen!

Holly & Dan

Den nya veganglassen från Holly & Dan’s vänder sig till dig som vill ha god glass utan mejeriprodukter. De ersätter dessa med kokosmjölk och kokosfett som gör att glassen får en mjuk, krämig känsla. Ge någon av deras fyra fantastiska smaker en chans och vi kan garantera att du blir förälskad efter första skeden.

Juice Junky

Information kommer inom kort.

Kafé Braheparken

I Jönköping ligger det vackra Kafé Braheparken som är helvegetariskt. Under en dag flyttar det till Vegomässan och kommer ha med sig sina lokala delikatesser som du kan köpa med dig hem och njuta av.

Kakboken utan ägg och mjölk

Med en outröttlig experimentlusta har Karolina Tegelaar blivit en Sveriges mest framstående vegoprofiler. Med en serie böcker i bagaget och fler på gång har hon sett till att alla som inte kan eller vill äta bakverk med ägg och mjölkprodukter får sitt lystmäte tillfredsställt.

Kissed By Eco

Kissed By Ecos koncept är att förmedla skönhetsprodukter som är garanterat djurvänliga och i största mån ekologiska och naturliga. Hos Kissed By Eco hittar du vegansmink, veganmakeup, hudvård och hårvård som är helt fria från animaliska ämnen.

Loving Earth

Loving Earth är ett australienskt företag och nu finns deras produkter i Sverige. Quality Brands Sweden distribuerar produkterna inom Sverige som är nyttiga, rättvisemärkta, hållbara, veganska och ekologiska.

Lush

Lush är det brittiska kosmetikföretaget som tagit världen med storm med sina handgjorda och djurvänliga produkter. Du behöver inte bekymra dig för miljöfarliga ingredienser och du ser tydligt vilka produkter som är veganvänliga, vilket de flesta av deras produkter är. Köper du deras charity pot så går 100% till gräsrotsgrupper och projekt som jobbar för positiv förändring inom miljö, djurskydd och mänskliga rättigheter.

Lysekils

Vad finns det att äta istället för kaviar? Lysekils har tagit fram en vegetarisk kaviar på tub och har dessutom tångrom, perfekt att piffa upp smörgåstårtan eller snittarna med.

Macacos

MACACOS superfrukter fryses ner direkt efter plockning. Detta för att bevara all dess näring/vitaminer/smak och färg.
I dagsläget har de tre stycken frysta superfrukter som är packade i 100g förpackningar. Dessa är packade på ett sätt så att de är superenkla att mixa till smoothies, ha på gröt eller göra s.k Cajá/Graviola eller Acai ”Bowls” av.

Matapoteket

Sedan 2013 har Matapotekets funnits på söder i Stockholm och varit ett populärt ställe att besöka för alla som älskar raw food. Där kan du äta lunch, dricka en underbart good smoothie och koppla av i en trevlig miljö.

Mormor Magdas Därproducerade glass

Missa inte glassen som inte är som någon annan glass! Med lokalt producerade och äkta råvaror tillverkas varje glassburk med massa kärlek.
Förutom kvalitativa råvaror gillar de även att prova nya spännande smakupplevelser och har därför en rad unika glassorter i sitt sortiment.
Vad sägs till exempel om smakerna skånsk lakrits eller afrikans mango?

Nyttoteket 

Nyttoteket grundades hösten 2014. Företaget föddes ur en önskan om ökad enkelhet för människor att kunna välja rätt produkter för ett hälsosammare liv. Handelsplatsen nyttoteket.se såg dagens första ljus under våren 2015. På mässan kommer de ha mycket härliga produkter och som de själva säger: ”Rocket fuel yourself”.

Organic Beauty

Abloom Holistic Organic Skin Care räknas som ett av de absolut mest trendiga, hållbara och ekolyxiga hudvårdsmärken på marknaden i dag. 100% raw food till huden, 100% vegan, 100% aktiva ingredienser (inget vatten, billiga fyllnadsmaterial och näringsfattiga basoljor är tillsatt). Deras motto är ”so pure you can eat it”.
På Vegomässan säljer de även terapeutiska AOP märkta lavendelprodukter (lavendel augustifolia) från 1100 m.o.h i Provence, La Cordier, ekologiskt shampoo från Norrbotten, m.fl. varumärken.

OUMPH!

Oumph! har tagit den svenska vegomarknaden med storm. I flera olika varianter finns detta fantastiska växtbaserade. De säger själva ”Det här är sjukt bra mat. Den är gjord på bönor. Men glöm det nyttiga. Vi tror på mat som får det att vattnas i munnen. Mat som är lätt att laga och som du blir bättra av. Och dessutom är helt galet bra för miljön. Det är Oumph! På mässan får du möjlighet att köpa med dig massa Oumph! hem och fylla frysen!

Ringana

Företaget kommer från Österrike och är ett 100% veganskt och icke-djurtestat företg med hudvårdsprodukter, kosttillskott och en sportlinje.

Det som kännetecknar företaget är absolut färskhet! Det vill du inte missa på Vegomässan.

Rosenserien

Rosenserien är en småskaligt svenskproducerad hudvårdsserie som vänder sig till den växande skara medvetna människor som vill vårda sin hud och samtidigt ta ansvar för miljön. Rosenserien är som den låter baserad på rosor och är ekologisk och svanenmärkt. På mässan är de plats med sina fantastiska produkter!

Sea Shepherd

Miljöorganisationen som är välkända från ”Whale wars” på TV och som använder direkt aktion för att avslöja och konfrontera olaglig verksamhet på öppet hav i syfte att skydda och bevara marina ekosystem och djurarter. På Vegomässan är de på plats med massa snygga t-shirt, mössor och annan merchandise.

SimrisAlg

SimridAlg är det prisbelönta pionjärföretaget på Österlen som odlar alger. Av algerna tillverkar de naturliga kosttillskott och livsmedel, och skapar hälsa och välmående för människor, djur och vår planet. För en dag gästar de Vegomässan där du får möjlighet att köpa deras produkter som är späckade med nyttigheter.

Shock

Shock är en alternativ butikoch webshop som riktar sig mot människor som väljer neon framför beige i färgskalan. På Vegomässan kommer de bland annat sälja smink och hårfärger från Manic Panic som grundades redan 1977och som varken testar på djur eller innehåller animaliska produkter.

Svensk mat- och miljöinformation

Att vegokäk skulle vara bra ur miljöhänsyn är ju knappast rocket science, men några som har koll på varför och hur det fungerar är SMMI. Med den hotade miljön som främsta fokus jobbar de för att avskaffa statliga bidrag till animalieindustrin och för att införa en köttfri dag i veckan. Dessutom anordnar de Vegoforum i Stockholm.

Soulfoods AB

Ett veganskt förlag som vill sprida kunskap om fördelarna med växtbaserad kost. På mässan kommer böckerna Kinastudien, Grön magi och Grönt för livet att säljas till kanonpris!

Steele & Borough

Steele & Borough grundades av Catherine Nilson och Niklas Bandobranski med visionen att skapa klassiska väskor med en kontemporär attityd, samt en alltid närvarande ”enkel elegans”.
Vare sig det gäller jobb, sportaktiviteter eller resor så strävar varje modell efter att leva upp till sitt syfte, med väl uttänkta detaljer och en silhuett man inte glömmer. Alla väskor tillverkas i tyg och veganskt läder.

Tidningen Syre

Tidningen Syre är Sveriges största fristående gröna nyhetsmagasin. Ett magasin för dig som vill se ett demokratiskt, fritt, solidariskt och hållbart samhälle bortom tillväxtdogmer och arbetslinjer. I Syre får du såväl den postindustriella debatten och fördjupande artiklar som snabba aktuella kommentarer och ett brett nyhetssvep. Dessutom finns det varje vecka vegosidor.

Ultuna Mejeri

Ultuna är det nya tidens mejeri gjorda helt utan produkter från djurriket. Ultunas ostar är nötbaserade, helt ljuvliga och gjorda på ekologiska och rättvisemärkta ingredienser. Om du inte testat deras senaste ost, ”Ultuna hav”, smaksatt med sockertång, har du chansen på vegomässan.

Vegan fitness Team

Vegan Fitness Team är ett tävlingsteam för veganer inom bodybuilding och fitness. Teamet skapades 2016 för att visa att det inte är några problem att bygga stora muskler på grön mat. Är du intresserad av krppsbyggning eller vill lära dig mer är det ett utmärkt tillfälle att snacka med några ur teamet under Vegomässan.

Veganföreningen

I år fyller Veganföreningen 40 år. Besök deras monter och få lite veganhistoria. Sedan de bildades har de förespråkat en hälsosam och djurvänlig livsstil.

Vegangodis 

Vegangodis gör godis som är gott och smaskigt helt utan animaliska produkter. De tillverkar godiset av prima råvaror. Mycket görs för hand och flera av recepten är hemliga. Titta in deras läckra produkter vid deras monter på mässan eller kika in på deras webbshop redan nu. 

Vegan Legion

Gruppen bildades i USA för omkring två år sedan och har nu funnits i Sverige i nästan ett år. Vegan Legion arbetar med att utbilda människor om djurrätt och att samla in pengar till andra organisationer och djurhem.

Veganlife

Veganlife är webbutiken som vill göra udda veganprodukter mer tillgängliga på den svenska marknaden. Deras mål är att avdramatisera veganismen och sprida budskapet om vegan- och miljövänliga produkter. Här kommer du att kunna köpa massa fantastiska veganprodukter!

Veganprojektet Stockholm

Veganprojekten är ett nätverk som folkbildar om djurrätt och veganism. Här kan du bunkra upp med argument för en djurvänligare livsstil och engagera dig.

Veganprat

Veganprat är en podcast av syskonen Sara och Staffan Andersson som handlar om djurrätt och veganism. Deras devis är: Alla kan bli veganer. Alla borde bli veganer. Det är inte svårt. Det är lätt.

Veggoköket

Veggoköket ser till att västeråsarna har tillgång till helvegetariska matlådor, korvar och dessutom har de en mängd olika bakelser och tårtor till försäljning i deras butik i Västerås. Och de kommer till Vegomässan! Passa på att shoppa loss och när mässan är över kanske det är några härliga kvällar kvar att grilla på.

Vegoekocykeln

Du har kanske sett den någon gång? VegoEkoCykeln serverar på plats från lastcykel i bland anant parker och olika event. Det går även att anlita den för catering. Självklart ekologiskt och under Vegomässan helt vegansk. Deras veganska brownie är helt underbar! Ett måste att spana in under mässan!

Vegoloppet

Vegoloppet är Sveriges enda lopp som är dedikerat för dig som äter vegetariskt eller är nyfiken på en grönare livsstil. Genom att kombinera vegopepp och kamratskap med traillöpning hoppas vi kunna inspirera fler att ta första steget mot en hälsosammare och mer djurvänlig vardag. Under Vegomässan lanserar vi Vegoloppet 2017, som vi är övertygade om kommer att bli en ännu större succé än årets premiärlopp.

Vegosvar

Det ska vara enkelt att göra medvetna val i vardagen. På den grunden skapades den plattform som Vegosvar är idag. Kunskapsdatabasen växer varje dag tack vare dess medlemmar, så att du enkelt ska få svar på dina frågor och hitta rätt. Det är viktigt med en folkbildning som främjar bättre livsstilar. Vilken mat vi väljer är bara en liten del i det stora hela, men det gör mycket för oss, djuren och miljön. Vegosvars mål är ett hållbart Sverige utan animaliska livsmedel.

Venus

Venus Sabetkar är konstnären som arbetar med djurrättsliga motiv. I sitt projekt ” I människans våld” visar hon djurens sårbarhet i människans landskap. Bakom den till synes vackra exteriören i varje bild så finns en mer smärtsam sanning. Varje bild har en berättelse som går att läsa om på hennes hemsida. På årets Vegomässa kommer hon även sälja egendesignade affischer, tygväskor och t-shirts med veganbudskap.

Vetegräs och skott

Det här företagets idé är att odla fram ekologiska, näringsrika och krav-märkta grödor. Som exempelvis vetegräs, solrosskott och ärtskott. Fröna, som kommer från gårdar med ekologisk tradition, växer upp i jord och skördas efter 14 dagar. Välkommen att smaka på vetegräs-shot vid denna monter!

Wetternglass

Uppstickaren Wetternglass kommer till Vegomässan och visar upp några nya smaker som kommer att lanseras inom kort. Du som är glassälskare bör inte missa denna monter!

Wineworld

Wineworld är vinimportören som har över 20 veganvänliga viner i sitt sortiment. Passa på att ställa era frågor om veganviner och lär er mer om detta ämne!

Yi-Pin Soya

Nyfiken på den proteinrika tofun? Välkommen till denna monter för att smaka på närproducerad och ekologisk tofu kryddade med härliga smaker, allt från marinerad tofu, saftig och krispig tofu, BBQ tofu … you name it!

Yi-Pin Soya har 20 års erfarenhet av att tillverka tofu och sojaprodukter i Sverige. De tror på en hållbar produktion som genomsyrar hela värdekedjan, från att välja råvaror med omsorg till att smaksätta med omtanke. Produkterna är framställda med naturliga ingredienser utan tillsatser, så som ekologiska och GMO-fria sojabönor av högsta kvalitet. Med passion för hälsosam livstil har de under åren utvecklat ett brett sortiment av tofu med en som passar vid varje tillfälle, varesig till vardag eller fest, huvudrätt eller efterrätt.

Vill ni som återförsäljare hitta er nästa ’best-seller’ eller som restaurang-ansvarig få inspiration till nästa populära måltid? Kom då förbi denna monter för smakprov och information! 

Yoconut

Med hjälp av Yoconut kan du nu tillverka din egen yoghurt och dryck på detta frystorkade kokospulver. Det är inga tillsatser – bara 100% kokos.

Yoghurten blandas enkelt på plats och är redo att serveras, färsk och fräsch, endast några timmar senare.

Yosa

Yosa är företaget som tagit fram flera havrebaserade alternativ till yoghurt. Deras produkter är fräscha, fiberrika och välsmakande mellanmål, som innehåller rikligt med levande mjölksyre- och bifidobakterier. Självklart helt veganska och på mässan får du möjlighet att smaka och köpa Yosas produkter!

Årstiderna

Årstiderna gör livet lite enklare genom att de levererar säsongens bästa ekologiska råvaror i form av matkasse eller låda direkt hem till din dörr. Till exempel kan du prenumerera på en juicelåda med uppfriskande recept eller varför inte en stora baslådan fylld med säsongens grönsaker.