Vad skulle en Vegomässa vara utan fantastisk mat, smarrigt snask och underbara bakverk? Årets mässa kommer inte att lämna någon smaklök oberörd, var så säker!

På årets mässa kommer vi att ha flera fantastiska mataktörer utöver utställarnas goda smakprover.

Mässrestaurang: The Plant

Nyttig snabbmat gjord på ekologiska och KRAV-märkta råvaror från växtriket. Det är framgångsreceptet för The Plant som drivs av ekokocken Maximillian Lundin, även känd som en av SVT-programmet Go´Kvälls tv-kockar. För en dag driver The Plant Vegomässans mässrestaurang och fantastiskt god och nyttig mat i mängder utlovas! The Plants signaturburgare med kryddpotatis, sallad och The Plant Mayo kommer att serveras. Och behöver du något svalkande? Testa då The Plant Smoothies!

Vegocafét

Du som är sugen på något sött får inte missa mässans vegocafé! Cafét brukar vara omåttligt populärt. Vilket inte är så konstigt när några av Sveriges bästa veganbagare slår sina sockerchockade huvmvmcavuden ihop och dukar fram fantastiska bakverk. I cafét kommer det att finnas bland annat cupcakes, tårtor,  raw-bakverk och glutenfria bakverk.

Vegocafét finner du ute i entréhallen.

Vegan Food Truck Court

Veggoköket

Veggoköket från Västerås finns på plats med sin nya foodtruck. I deras foodtruck kommer de att servera sin omtalade och väldigt omtyckta bönkebab – Kebab gjord på ekologiska kidneybönor, solrosfrön, vetegluten och en egengjord kebabkrydda. Kebaben kommer serveras i en rulle med alla klassiska kebab tillbehör. De kommer även ha ett glutenfritt alternativ i foodtrucken. Och om du fortfarande har ett tumrum i magen efter det – varför inte testa deras chokladbiskvi?vem?

Pang Dumplings Foodtruck

Pang Dumplings Foodtruck kommer servera veganska dumplings, veganska Bibimbap (med friterad tofu) och nudelsallad i sesamsås. Alla deras dumplings är handgjorda på autentiska recept och alltid med färska ingredienser.

Vegan Schmegan

Vegan Schmegan serverar 100% växtbaserad mat med mycket kärlek och omtanke. På Vegomässan kommer de servera Stockholms bästa hemmagjorda falafelrulle och seitanrulle. vegan schmegan

Indian Grill

Indian Grill startade förra året för att ta Indiens bästa streetfood till Sverige. Deras mål på är att skapa smakrik indisk mat med det lilla extra. De serverar(Chatpata) indisk Umami som innehåller söta salta, sura och kryddiga smaker.

indian grill

Calmar Falafel

Från Kalmar dyker foodtrucken Calmar Falafel upp. Vad sägs om falafel på äkta arabiskt recept, vegansk kebab, pasta eller deas nyhet – Ölandsfalafel på närodlad öländsk gråärt.

Charlie in the tree

I denna food truck serveras äkta street food från Vietnam. Maten lagas med färska råvaror och kryddas med färska kryddor.

Vegoekocykeln

Den miljövänliga Vegoekocykeln kommer finnas på plats och servera fika.

Vivo Stockholm

Vivo Foodbike serverar vegansk mat gjord med kärlek och mestadels ekologiska ingredienser. På mässan kommer de att servera Vegan Kofta wraps, ”Farinata”salladslåta och Tempehsmörgåsar med deras egna chutney och chokladkakor. För dig som är törstig har de deras egna bubbeldrycker med smak av säsongens blommor och växter.