Världsmästare i minne på Vegomässan

Fyra guld och två silver gjorde Jonas till världsmästare.

Under Vegomässan får du, förutom att möta ett extraordinärt utbud av produkter, tjänster och upplevelser, möjligheten att träffa en alldeles nyutnämnd världsmästare i minne, 22-årige Jonas von Essen.

De senaste dagarna har Jonas von Essen varit ett hett villebråd i både svenska och utländska tidningar och etermedia. Måndagen den 2 december knep han nämligen den iögonenfallande titeln världsmästare i minne. Han kammade hem guld i 4 grenar samt silver i 2.

– Det kändes som en dröm först. Men efterhand som de närmaste dagarna gått och sedan jag kom hem igen från VM i London, börjar det sjunka in på riktigt. Inte minst när folk jag inte känner stannar på gatan och vill gratulera till världsmästerskapet, säger en märkbart upprymd Jonas.

Nu får alltså besökarna vid Vegomässan möjligheten att träffa Jonas i en avslappnad intervju av mässans konferencier Kitty Jutbring. Hon kommer att samtala med Jonas om minnessporten och om att hans resa från att ha varit rankad som trea i världen till att nu erövra världsmästartiteln, sammanfaller med resan han gjort från vegetarian till vegan. Själv menar Jonas att just kosten inte har någon avgörande betydelse för det faktum att han vann VM, men att den i alla fall visar en sak.

– Om min veganska kosthållning betyder något i sammanhanget så är det, tvärtemot vad man får höra ibland, att hjärnan fungerar alldeles utmärkt på en strikt vegansk kost – jag är det levande beviset på det, säger Jonas.

Inga kommentarer än.

Skicka ett svar

Switch to our mobile site