Idag har vi den stora äran att presentera Anni och hennes blogg Kotte Grön som vår andra gästbagare till cafét. Här kan vi stilla vår nyfikenhet om vad för gott hon kommer att kunna erbjuda oss och var pengarna ska skänkas till.

Hejsan Anni! Kan du berätta lite för oss om dig och din blogg?
Det är jag som är Kotten, aka Anni. Är en 25-årig Malmöbo med rötterna i Småland som jobbar med teaterteknik, brunchar med mina vänner så ofta jag kan, spelar trummor emellanåt och har en halv bokhylla full med kokböcker. Blev vegetarian under gymnasietiden och startade bloggen ett par år senare efter att ha inspirerats av andra bloggare såsom (världens bästa) Veganmage, Veganvrak och Veganbidraget m.fl. Ville från början mest använda bloggen till att inspirera mig själv att laga mer rolig mat. Min dåvarande pojkvän var vegan och hela veganvärlden kändes ganska ny för mig. Bloggen har gjort att jag lärt känna många fina människor, skrapat ihop en bra receptsamling för min egen del och kanske framförallt fått mig att utvecklas och testa nya saker. Den har öppnat mina ögon (och förhoppningsvis även någons mer) för att det inte behöver vara varken svårt eller tråkigt att laga veganskt. Jag menar tofu till exempel, det är ju svinball!

Du ska ju baka till cafét på Vegomässan och donera dina bakelsepengar till någon organisation eller kampanj som sysslar med djurrätt, vilken har du valt och varför?
Det finns ju mängder av organisationer och kampanjer en vill stödja men jag har valt att ge pengarna till Djurhemmet Tigerharen för jag tycker att de gör ett bra och viktigt jobb.

Och Anni, vilken kaka kan vi se fram emot bakad av dig?
Jag ska baka en pistage- och saffransmazarin. Älskar vanliga mazariner men tyckte det vore kul att göra en lite festligare variant med extra julsmak.

Är det något du saknar och skulle vilja se mer av i Sveriges bloggvärld?
Kan inte säga att jag saknar något särskilt i bloggvärlden. Tycker det är roligt att den förändras, en del bloggar försvinner, det poppar upp nya och en del ändrar namn och utseende. Hade varit roligt att se (och göra) lite fler ”matprogram” typ som The Post Punk Kitchen. Mat i munnen är ju ett nytt och kul inslag i Vego-Sverige, men jag skulle gärna se något mer renodlat ”såhär lagar man seitanstek med brunsås”-program. Rakt upp och ner i någons kök sådär.

Vi är såklart nyfikna på vad du ser fram emot på årets Vegomässa?
Mest av allt ser jag fram emot maten tror jag och bara själva stämningen. Att knalla runt och kika på utställare, lyssna på en föreläsning, fika och träffa roligt folk. Känna vegovärmen liksom!

10031_10151822251393362_873668894_n