Vår tredje superhjältebloggare är Johan Lundgren, killen bakom Gaashud som här ger oss en riktig aptitretare att se fram emot på mässan!

Hej Johan! Vill du berätta lite om din blogg och hur det kom sig att du började blogga?
Med Gaashud försöker jag jobba med att ge en positiv, nyanserad och avdramatiserad bild av vegansk matlagning och bakning. Bloggen startades för sisådär 4 år sedan som mitt egna lilla virtuella anteckningsblock där jag dokumenterade ner recept och tankar kring matlagning och bakning. Sakta men säkert växte både antalet recept och besökare, feedbacken från besökarna har dessutom varit helt fantastisk och via bloggen har jag lärt känna ett stort antal helt underbara matglada människor runt om i landet.

Okej, nu kan jag inte hålla mig längre. Vad ska du baka till mässan?
Jag har svängt ihop en upphottad version av den klassiska mjuka pepparkakan. Kryddig i smaken och fantastiskt mjuk konsistens med hackade romdränkta russin och fikon, pekannötter och toppad med en härligt fluffig lingongrädde.

Våra gästbagare ska ju donera sina bakelsepengar till valfri djurrättsorganisation/kampanj. Vem ska få kosingen från din försäljning?
Alla som köper mina bakverk kommer att bidra till Kastreringsbussen vars verksamhet bygger på donationer, sponsring och ideell verksamhet. Det känns otroligt fint att kunna stödja en lokal organisation som jobbar för katters välbefinnande. Med fortsatta bidrag kan Kastreringsbussen hjälpa en större mängd hemlösa och förvildade katter att få tillgång till ett drägligare liv samtidigt som en framtida population av oönskade katter kan begränsas.

Vad skulle du vilja se mer av gällande vegobloggar i Sverige?
Jag älskar att läsa bloggar där blogginläggen i sig är uppbyggda som en liten historia där en stor gnutta personlighet lyser igenom. Vegoteket är ett lysande exempel där Fido och Johanna blandar både dagboksliknande texter med fantastiska recept. Mer sådant tack!

Vad ser du fram emot på årets Vegomässa?
Som snaskråttan jag är så lär du finna mig i och runt kafédelen samt långsamt strosandes fram och tillbaka runt alla bord som säljer både mat och böcker. Kom gärna fram och säg ”Hej!” till mig, för det absolut roligaste är ju såklart att få prata vegomat med alla fina besökare.

Du är med i receptboken Glass åt alla som ges ut av Djurens Rätt. Som en del av Sveriges glasselit vill vi veta din favoritglass som håller samma mått både till utseende och smak!
Oj! Svårt val. Det står mellan den fruktiga, tropiska och helt ljuvliga passionsfruktglassen, en sann ulv i fårakläder som inte skryter särdeles mycket med sitt utseende men som retar dina smaklökar något himmelskt och den till färgen mörkgröna japanska matchaglassen som med sin fantastiskt lena och gräddiga karaktär är ett rent smakmässigt fyrverkeri (ur positiv bemärkelse).

1479508_666051036772728_2092927928_n